tubifex 2009.12.30. 12:33

között

Mindennap délben kelni, az ágy és az utca közötti, PVC-vel borított szakaszon létezni. „Szilveszter?” kérdik a kagylóban és nem Az apostol miatt. Válasz nincs, csak hümmögök „majd elválik”, aztán leteszem és visszafekszem. Késő délután könnyebb, a fények tompábbak, a házfalak betakarják egymást. Végig a körúton, hátha összefutok valakivel, akit aztán lerázhatok. Aztán a törzshely. Presszókávé, fél doboz Marbi és a fekete notesz.

Ha lejárt az ügyelet, megyek vissza, ugyanazon az útvonalon - ugyanazok az aszfaltrepedések előttem, a felszakadt bőr közötti nyílás sehová sem vezet éppúgy, mint a járda, amin mászkálok.

A lét töredezettsége. Mintha nem is mindig léteznék. Lépcsőház, a lépcsőforduló a „Cunci” felirattal (vajon kinek, miért, és még tart-e?), elő a kulcs, kissé remegő kézzel be a zárba. A zár körül karcolásnyomok, korábbi sikertelenségeim emlékei. ÍGy sértek meg másokat is. Benyitok, az előszoba PVC-jén visszaverődik a gangról beszűrődő fény – olyan, mintha víz ömlött volna ki a padlón. Aztán beropogok a nappali parkettáján. Csak az állólámpa ég. A lyukas lámpaernyőn ott mászkál a tegnapi légy. Sóhaj.

 

 

„We are condemned

to kill time:

so we die

little by little.”
(Octavio Paz: A Tale of Two Gardens)

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tubesjanos.blog.hu/api/trackback/id/tr61632428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.31. 00:35:04

Ismerős érzés... és szép írás! Az üresség leginkább ilyenkor a nyomasztó számomra, ha ez a hangulat rám tör.

tubifex · http://tubesjanos.blog.hu 2009.12.31. 11:19:23

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Nem akartam túl közhelyes lenni - most, visszaolvasva, egy kicsit talán elragadott az a bizonyos üresség-érzés. Ma már talán mást írnék, mert azért meg lehet tölteni minden űrt.
süti beállítások módosítása