tubifex 2009.12.24. 12:36

Háromszögben

Ezen a napon, mikor az útra-kelés (részemről hajnali fél hatkor) és az úton-lét (a híres magyar vas-úton) oly sokaknak megadatik, legyen az egy jászolban landoló Istenség vagy egy ajándékokkal felpakolt királyi hármas, ezen a napon és sem vethetem el az utazás csodás hármas alakzatát. Így az indulást már magam mögött tudva egy IC kiillatosított terének foglyaként ugyan, de mégiscsak haladok (számomra a bakancsos-hátizsákos megoldás lenne a legjobb, inkább izzadok lucskosra a felázott földeket taposva, mint feszengek bárgyú útitársként az energiatakarékos izzók őrszemei előtt) és lassan talán meg is érkezem. Bár suta toporgásom a lábtörlő megnyugtató metszetében nem lesz hasonlatos a Biblia áldásos, Homérosz heroikus vagy Pilinszky apokaliptikus megérkezéseihez, de én mégiscsak jelen leszek benne. Nem is tudnék másként, ahhoz túl erős e hármas centrifugális ereje.

Most a kietlen földeket csodálom, ha épp nem a szemközt ülő asszony kietlen arcát mustrálom.

Ezek az órák nem lehetnek önállóak, kívül esnek az akaratomon. Minden az Útról szól. Az idő nekem dolgozik. Nincs más dolgom, csak várni. A bizonyosra.

Boldog Karácsonyt mindenkinek!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tubesjanos.blog.hu/api/trackback/id/tr791620353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.28. 22:35:21

Nagyon szép írás! Kicsit megkésve, de én is boldog, áldott karácsonyt kívánok!
süti beállítások módosítása