Talán közhelyes, de megint az időjárásról fogok beszélni, ugyanis jelentős hatást gyakorol rám a mostani időváltozás. Vagy csak kezdek igazán szentmentálissá válni. Az biztos, hogy ha elkezdenék tájlírában utazni, magam venném be az esztétikai ciánkapszulát.

De a kinti latyak ural mindent és benne cuppogó bakkancsom által oly szorossá fonódott a kapcsolatom az agyagos anyafölddel, mégha aszfaltozott is, hogy indentifikáló szegmensemmé vált és magam is egy ilyen lét-lenyomat-lettem, egy kétes értékű lábotthagyás, amelynek az állagtalanságban a következő percben már nyomavész, akkor a hang mámora, ahogy cuppan, vagy frottyan, vagy pettyeg, vagy frecseg, vagy pláttyog,  ezek a semmilyen napok valódi értelemmel töltődnek meg, ez a színtiszta élvezet, az legnemesebb értelemben vett esztétika! Az őseredeti zeneisége, a tiszta mocsok szimfóniája!

Persze a latyakok sem ugyanolyanok. A legjobb, a már fél napja alaposan felsózott, a délelőtti nap által kicsit megrottyantott, amely még azért valamelyest tartja a formáját, de a színe már zavaros, kásás. Lehet, hogy kicsit darabos, mint a gyümölcsjoghurt, de már ne harsogjon, ne ropogjon, azt hagyjuk meg a romantikusoknak.

Aztán ott van az ónos eső. Annál nincs nyomasztóbb, mint amikor leesik az "ónixeső" és beborít mindent, jégbaletté változtatva a várost. És ma leesett. Éjjel biztos, hogy le fog fagyni és nekem egyetlen egy igazi félelmem van: hogy hanyatt fogok esni, valahol a Zichy Jenő utcában, olyan 01:30 körül és egy előző napi Expressz foszlánya és két dekk között fog úszkálni értékes homloklebenyem. Bár lehet, hogy ez mindent megoldana.

A bejegyzés trackback címe:

https://tubesjanos.blog.hu/api/trackback/id/tr191619148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.24. 02:37:19

Tudom miről beszélsz, ismerem ezt a hangulatot magam is. Az meg külön szomorú, hogy pont karácsony előtt lett minden ilyen sáros, latyakos.

tubifex · http://tubesjanos.blog.hu 2009.12.24. 12:38:33

Igazából nem a "fehér karácsony" közhellyel akartam jönni, csak szerettem volna megmutatni a maga hűvös esztétikáját ennek a városi, sóval behintett világnak. Szerintem a "sárarany" nem olyan szörnyű, ha megfelelően nézzük.
süti beállítások módosítása